5 criterii de alegere a bibliorafturilor

5 criterii de alegere a bibliorafturilor

Printre cele mai utilizate soluții de organizare eficientă a biroului se află bibliorafturile, cu ajutorul cărora îți poți păstra documentele în perfectă ordine și siguranță. Acestea sunt disponibile în dimensiuni și din materiale diferite. Totodată, unele dintre bibliorafturile existente astăzi pe piață vin cu funcții speciale, menite să îți ofere avantajele de care tu ai nevoie.

Tocmai de aceea poate părea dificil să alegi bibliorafturile potrivite pentru biroul tău, însă noi îți venim în ajutor cu 5 criterii importante de alegere a acestora, după cum urmează:

  • · Inele de prindere

Un principal criteriu de a alege bibliorafturile constă în inelul de prindere. Cele mai întâlnite tipuri de inele de prindere sunt cele rotunde, recomandate pentru documentele mai mici. În cazul documentelor mai mari, sunt preferate bibliorafturile cu inele în forma literei D. Acestea sunt o alegere excelentă pentru documentele mai groase, deoarece permit deschiderea și răsfoirea ușoară a paginilor.

Alături de cele două tipuri de inele, există bibliorafturi cu diferite variații, precum cele cu inele rectangulare, care se remarcă printr-un mecanism ușor de deschidere. În gama noastră de bibliorafturi vei găsi modele rezistente cu mecanism Leitz 180°, care oferă o deschidere mai mare cu 50% față de cele obișnuite.

  • · Materialele din care sunt confecționate

O mare parte a bibliorafturilor sunt confecționate din coperți din vinil, dar există modele, precum cele disponibile în magazinul nostru online, care sunt marmorate. Acestea sunt realizate din carton presat, acoperit cu hârtie marmorată la exterior și hârtie normală la interior.

Totodată, poți opta pentru bibliorafturi din plastic, care sunt confecționate din carton presat acoperit cu folie de polipropilenă. Grație faptului că ele sunt plastifiate la exterior, oferă o rezistență îndelungată. Biblioraftul Noki este un astfel de model plastifiat, în format A4 și cu mecanism standard.

  • · Grosimea

Atunci când ești în căutarea unor bibliorafturi potrivite pentru biroul tău, vei putea opta pentru modele cu dimensiuni începând de la 1,3 -2,5 și 10 centimetri grosime. Bibliorafturile mai subțiri sunt recomandate pentru documente mai mici, fiind întâlnite de obicei cu inele de prindere rotundă.

Cele mai groase bibliorafturi utilizează inele în forma literei D, destinate documentelor de dimensiuni mai mari. Totodată, vei găsi bibliorafturi cu o grosime între 5 și 7,5 centimetri, disponibile la ambele stiluri de prindere.

  • · Dimensiune

În ceea ce privește dimensiunea, bibliorafturile se aleg în funcție de documentele pe care vrei să le îndosariezi. Ca atare, vei putea alege între modele A4, A5 și A3, care îți permit să îți organizezi eficient actele, pentru a avea acces rapid la informațiile dorite de fiecare dată când ai nevoie.

  • · Funcțiile speciale

Alegerea unor bibliorafturi nu se face doar în funcție de materialele, mecanismul, grosimea și dimensiunea acestora, cât și după funcțiile speciale pe care ți le oferă. Unele modele sunt gândite pentru a-ți oferi avantaje multiple, astfel încât tu să poți organiza eficient biroul tău.

O funcție interesantă la unele bibliorafturi sunt suporturile pentru pix și buzunarele interioare pentru documentele neperforate. Un astfel de model este biblioraftul plastifiat Activ Leitz, care dispune de suport pentru pix și buzunare interioare pentru păstrarea documentelor neperforate sau a cărților de vizită.

Ține cont de aceste criterii atunci când alegi bibliorafturile, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru biroul tău

Suport clienti Luni - Vineri ora 08-17

0740 839 915 0215 699 907 comenzi@officestock.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!